Kausi käyntiin voitokkaasti - Luhtaniemi nopein kaksivetokuski Piippolassa
Uutiset  |  01.07.2018 8:52 pm  |  2080  |  A+ | a-
Jani Luhtaniemen ja Ford Motorcraft Rally Teamin kausi 2018 käynnistyi Kainuussa ajetuilla testeillä sekä harjoitusmielessä ajetulla Piippola-rallilla. Mukana oli tällä kertaa ”sijaiskartturi” Ari Koponen. Testit sujuivat hyvin, ja 20-vuotias tuusulalainen oli tyytyväinen ennen kisaa.

- Auto tuntuu nyt todella hyvältä ja saatiin viimeiset hienosäädöt tehtyä. Sijaiskartturin kanssa yhteistyö alkoi sujuvasti, ei ole siinäkään mitään ongelmia, kertoi Luhtaniemi.

Jani Luhtaniemen kilpailukausi sai Piippola-rallista onnistuneen startin, ja hän kävikin tiukkaa kisaa kaksivetoisten nuottiluokan voitosta Niko Mäkisen ja Anssi Rytkösen kanssa. Kahden erikoiskokeen pohja-ajan ja viimeisen pätkän penkkavierailun jälkeen Luhtaniemi ajoi voittoon ennen toiseksi sijoittunutta Mäkistä. Lopputuloksissa tiimikaverusten välillä oli eroa 4,9 sekuntia.

Luhtaniemen kartturina on jo vuosien ajan toiminut Juha-Pekka Jauhiainen. Hänen sijaisenaan Piippolassa toiminut Ari Koponen antoi varsin positiivista palautetta nuorelle kuskille:
 
- Heti tultiin tosi hyvin juttuun. Oli positiivinen yllätys, miten hyvin Jani ajoi sekä testeissä että kisassa, kun ottaa huomioon, että kyseessä oli ensimmäinen kerta turbo-Fiestalla talviolosuhteissa. Varsin järkevää ajamista, kertoi Koponen kisan jälkeen.
 
Rallin SM-sarjan ensimmäinen osakilpailu, Arctic Lapland Rally eli Tunturiralli, ajetaan tammikuun viimeisenä viikonloppuna Rovaniemellä.
 
- Sitä ennen suunnitelmissa on ajaa vielä hieman testiä, joko täällä etelässä tai sitten ennen kisaa Rovaniemellä. Ja silloin Jussa on jälleen kyydissä.
 

Yhteys

Jani Luhtaniemi
050 4350 960
jani@janiluhtaniemi.fi

Tiedotus
tiedotus@janiluhtaniemi.fi

© JaniLuhtaniemi.fi // webdesign by Oinasneva design