Luhtaniemi valmiina Tunturiin - "Tänä vuonna ei paisteta makkaraa!"
Uutiset  |  01.25.2018 8:18 pm  |  2417  |  A+ | a-
Jani Luhtaniemi ja kartturi Juha-Pekka Jauhiainen kilpailevat Ralli SM -sarjan SM3-luokassa Ford Motorcraftin tiimissä Ford Fiesta R2T -autolla. Tänä vuonna takana on yksi testikilpailu uudella kalustolla Piippolassa, mistä tuliaisina oli luokkavoitto ja kisan nopeimman kaksivetokuljettajan titteli.
 
Valmistautuminen kauden ensimmäiseen SM-osakilpailuun Rovaniemellä on sujunut hyvin. Kisaviikkoon on kuulunut, Arctic Lapland Rallyn tuttuun tyyliin, reittiin tutustumista ja nuotitusta maanantaista torstaihin. Lisäksi torstaina ajettiin testierikoiskoe Vennivaarassa.
 
- Ottaen huomioon miten vähän Jani on turbo-Fiestalla talvella ajanut, hänellä on kyllä tosi hyvä luotto autoon, totesi Jauhiainen testierikoiskokeen jälkeen.
 
- Ei tehty montaa vetoa Vennivaaran testi-ek:lla. Kokeiltiin eri säätöjä kisaa varten. Auto Istuu lapaseen pienen tauon jälkeen hyvin, kertoo puolestaan Luhtaniemi.
 
Nyt alkava Tunturiralli on 20-vuotiaalle Luhtaniemelle toinen, kuten myös alkava kausi Ralli SM -sarjassakin.
 
- Kehitystä viime vuodesta on tapahtunut sen verran paljon, ettei ollut järkeä käyttää vanhaa nuottia. Reitti on normi Tunturin reitti, lunta on tosi paljon.
 
- Sarriojärvi ja Kaihuavaara ovat kyllä ehdottomia suosikkeja, vaikka viime vuonna niillä sattui ja tapahtui kaikenlaista: toisella pätkällä ajettiin puuhun ja toisella vasemmasta eturenkaasta meni yhtäkkiä kaikki pultit poikki. Siellä sitä sitten istuttiin penkalla paistamassa makkaraa, nauraa Luhtaniemi.

Arctic Lapland Rallyssä SM3-luokan paremmuudesta kilpailee 14 autokuntaa. Luokan tasoa Luhtaniemi pitää kovana.
 
- Tulostavoite on hyvä ja ehjä oma suoritus sekä mahdollisimman iso SM-pistesaalis. Tänä vuonna ei paisteta makkaraa vaan ajetaan kisa kokonaan maaliin asti!


 

Yhteys

Jani Luhtaniemi
050 4350 960
jani@janiluhtaniemi.fi

Tiedotus
tiedotus@janiluhtaniemi.fi

© JaniLuhtaniemi.fi // webdesign by Oinasneva design