Uran paras SM-sijoitus Itärallista
Uutiset  |  03.03.2018 7:52 pm  |  7182  |  A+ | a-
Tomi Hänninen
Tomi Hänninen
Jos ei kauden aiemmat osakilpailut menneet tavoitteiden mukaisesti, toi lauantaina Joensuussa ajettu Ouneva Group SM-Itäralli balsamia haavoihin. Jo kisa-aamuna saatiin hyviä uutisia: kilpailun tuomaristo muutti Jani Luhtaniemen lähtöpaikan vastaamaan nuoren kuskin vauhtia. Lisäksi täydellinen talvikeli, mielenkiintoiset tiet ja pitkään odotetut uudet ajopuvut nostivat fiiliksen korkealle.
 
Itärallissa ajettiin yhteensä kuusi erikoiskoetta: aamupäivällä kolme ja päivän huoltotauon jälkeen toiset kolme. Huoltoon tullessa Luhtaniemi manasi varovaista alkuaan:

- Aika varovasti on tänään lähtenyt kisa käyntiin. Alkupäivä on haettu tuntumaa ajotauon jälkeen, testiä ei olla ajettu yhtään Mikkelin jälkeen. Nyt huollon jälkeen on se pitkä pätkä, se on ratkaiseva tässä kisassa ja siihen me panostetaan, kertoi Luhtaniemi Ralliradion haastattelussa.
 
Ja näin tapahtuikin. Huimalle 36 kilometriä pitkälle Oskarilan erikoiskokeelle Luhtaniemi ajoi SM3-luokan viidenneksi nopeimman ajan, ja se nosti tuusulalaisen kokonaistilanteessa neljännelle sijalle ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Jaakko Lavio ja Jesse Turunen olivat kuitenkin ihan muutaman sekunnin päässä, joten loppukisaan oli tiedossa tiukka vääntö sijoista 4-6.
 
- Vaikka ajettiin hyvä tulos nelospätkältä, jäätiin kärjestä kuitenkin sen verran että tiedettiin, ettei podiumille ole Joensuussa asiaa. Sitten ajettiinkin hieman varmistellen, että varmasti päästään maaliin ja saadaan pistetili auki. Viimeinen pätkä meni kyllä niin ja näin, nuotti oli koko pätkän ajan ihan lepässä, kertasi Luhtaniemi.
 
SM-Itärallin lopputuloksissa Luhtaniemi ja kartanlukija Juha-Pekka Jauhiainen löytyvät sijalta viisi, mikä on 20-vuotiaan paras sijoitus Ralli SM-sarjassa. Neljäs sija jäi harmittavasti vain viiden sekunnin päähän.
 
- Tämä oli eka kerta kun ajoin Itärallissa. Vaati todella rohkeutta ajaa vuoristorataa. Tiet olivat hyvässä kunnossa ja olihan reitti tosi hieno.
 
- On hieno päättää talvikausi onnistumiseen. Auto oli loistavassa kunnossa ja pelasi koko kisan ajan erittäin hyvin, kiitteli Luhtaniemi.
 
Joensuussa ajettuun osakilpailuun päättyi Ralli SM -sarjan talvikausi. Edessä on nyt parin kuukauden kevättauko. Sarja jatkuu toukokuun puolessa välissä SM O.K. Auto-rallilla Kouvolassa. Kesäkauden ohjelmassa on yhteensä neljä SM-osakilpailua ja sarja päättyy syyskuun lopulla ajettavaan SM TeijoTalot -ralliin.
 

Yhteys

Jani Luhtaniemi
050 4350 960
jani@janiluhtaniemi.fi

Tiedotus
tiedotus@janiluhtaniemi.fi

© JaniLuhtaniemi.fi // webdesign by Oinasneva design